Drenering rundt hus – hur man gör

Hur dränerar man runt huset? På ytan kan uppgiften tyckas ganska svår. Och om du inte är säker är det bättre att ta det till proffs.

Men om du åtar dig uppgiften själv, börja med att gräva ett hål som når fram till foten och ordna en filterbädd där. Ordna sedan de perforerade rören för att skapa ett nätverk som gör att vatten kan rinna ner i brunnar, avlopp, avlopp eller marken minst 20 meter från huset. För detta ändamål kan du använda en befintlig septiktank eller avloppsreningsverk.

När du skapar dränering i ett enfamiljshus bör du alltid komma ihåg kontrollbrunnar vid anslutningar och krökar. Rör bör täckas med ytterligare ett lager av återfyllnings- och filtreringsmaterial.

Under arbetets gång kan en fråga uppstå om du kommer att behöva gropar folie. Det är värt att använda det för att stärka ytan på väggarna och skydda dem från skador. Den fördjupade folien skyddar inte mot fukt, men den påskyndar torkning av väggarna. Därför kan du använda den, men den skyddar inte mot fukt.

Så mycket för ämnet drenering rundt hus

Ämnet dränering rundt hus omfattar även ämnet linjär dränering. Denna typ av dränering används på marken och klarar bra av regnvatten så att det inte faller på uppfarter eller jord som skapar vattenpölar. Ett sådant dräneringssystem består av kanaler som ansvarar för att samla upp vatten och transportera det till den andra delen av dräneringssystemet. Oftast är de täckta med galler som skyddar mot stora föroreningar och blinda hål i marken, vilket är farligt för hushållsmedlemmarna. Dräneringsrör avslutas med frontväggar.

Populära taggar: : planering av tomt , planering av hage , riving , riving av bygg , grøft , grøft for strømkabel , grave vann og avløp , innkjørsel betong , fortau , støyvegg